Je gloednieuwe Game PC Samenstellen


Je Game PC Samenstellen is niet eenvoudig als je er niet al te veel verstand van hebt. Daarom hebben wij een stappenplan gemaakt om jouw te begeleiden om een juiste keuze te maken. Daarnaast staat onze website vol met advies pagina's zodat jij de juiste keuze maakt!


Stap 1: Welke monitor?


Het samenstellen van een Game PC begint bij de monitor. De resolutie is bepalend voor de rekenkracht die je computer uiteindelijk nodig heeft. Zoek dus uit op welke resolutie je spellen af gaat spelen.


Stap 2: Videokaart


De videokaart is het onderdeel in je computer dat het meeste invloed heeft op een soepele gaming ervaring. Bekijk ons videokaart advies en pc games advies pagina voor inhoudelijke informatie. Bekijk ook welke games je wilt gaan spelen computerspellen hebben verschillende eisen. Ook deze informatie kun je vinden op onze advies pagina's

Stap 3: Welke processor


Oke, je weet wat voor videokaart je nodig hebt. Nu heb je ook een goede processor nodig. Een processor heeft namelijk ook invloed op je gaming prestaties. De regel is, hoe sneller de videokaart, hoe sneller de processor moet zijn, anders kan de processor de videokaart niet bijhouden. Bekijk eens ons videokaart advies pagina. Elke videokaart komt met aanbevolen processorkeuze


Stap 4: Geheugen


Je moet ook genoeg werkgeheugen in je computer hebben. Als het geheugen vol zit gaan je spellen stotteren en veroorzaakt dat een hele vervelende vorm van lag. 8 GB is tegenwoordig het minimum voor de meeste spellen, maar er komen steeds meer nieuwe spellen uit die meer dan 8 GB werkgeheugen nodig hebben. Voor nieuwe triple A spellen kan je beter voor 16 GB Geheugen kiezen.

Stap 5: Opslag


Spellen worden steeds groter, en de hoeveelheid opslag wordt dan ook steeds belangrijker. Je wilt natuurlijk nog wel fatsoenlijk een game op je PC kunnen installeren.

Snelle opslag (SSD) Is een must voor alle computers We raden dan ook altijd aan om op z'n minst een kleine SSD te bestellen. Hier kan je dan Windows en programma's op installeren. Je kan dan een normale harde schijf nog steeds gebruiken voor je games


Stap 6: Voeding


Een voeding voorziet alle onderdelen van stroom. Wij bieden hier als enige in de benelux de hoogste kwaliteit voedingen, zelfs in ons budget segment. en dat is heel belangrijk om te hebben. Een slechte voeding gaat vaak snel kapot, maar wat meer schade veroorzaakt is dat de voeding te veel stroom naar onderdelen stuurt. Hierdoor kunnen de gevoelige chips op onderdelen eerder kapot gaan.


Stap 7: Overige


Het enige wat je dan nog moet doen is welke computerkast je graag wilt, of je een superstille computer wilt, of welk moederbord jou het meeste aanspreekt. Alle moederborden passen in jouw systeem. Er zit vaak alleen een verschil in ontwerp, merk en aansluitingen.

Je Game PC samenstelling controleren

Weet je het allemaal niet zeker? Laat je custom game pc configuratie door ons controleren. Maak een screenshot van je configuratie in je winkelwagen en stuur deze naar ons op via e-mail of whatsapp. Geef ook aan wat je precies wilt doen met je computer en op welke resolutie je wilt gaan gamen. Dan zullen wij alles voor je controleren of het allemaal in orde is!
Over Rigbuilder.nl


Onze focus ligt compleet op het bouwen van een goede en hoge kwaliteit computer. Of deze computer nou een Gaming PC of gebruikt wordt voor Content creation, bij ons ben je aan het goede adres. We maken gebruik van de nieuwste en beste hardware. Deze vind je dan ook terug op onze website.

Met onze Game PC Configurator haal je een krachtige tool in huis om zelf eenvoudig een custom computer die aansluit aan jouw wensen samen te stellen. En dankzij de 3 jaar garantie zorgen we een snelle afhandeling van reparaties mocht er in de toekomst een probleem ontstaan.


Veilig betalen

Aangesloten bij Webwinkelkeur

Je Gaming PC wordt gratis verzekerd verzonden met DPD