Software voor het instellen van RGB verlichting is vaak omslachtig en elke PC afhankelijk van de hardware en configuratie heeft zijn eigen methode om deze in te stellen. Hier vind je een lijst van applicaties die gebruikt worden om RGB verlichting in te stellen.

 

MSI Moederbord: Als je een MSI moederbord hebt kun je RGB instellen door naar MSI Center te gaan. Hier kun je veelal de verlichting van je moederbord instellen maar ook de RGB verlichting van ventilatoren of geheugen.

Asus moederbord: Asus moederborden hebben een applicatie genaamd Armory crate die staat geïnstalleerd. Hier vind je RGB instellingen voor je moederbord, RGB ventilatoren en/of werkgeheugen. 

NZXT: Waterkoelers van NZXT worden aangestuurd in de NZXT App die op de PC staat geïnstalleerd. Afhankelijk van hoe de ventilatoren zijn geïnstalleerd, kun je ook de RGB ventilatoren van NZXT configureren.

Corsair: Corsair maakt gebruik van een applicatie genaamd iCue. Deze biedt uitgebreide instellingsmogelijkheden. Als er Corsair iCue software op de PC staat geïnstalleerd is het geadviseerd om deze te gebruiken om je RGB verlichting in te stellen. Instellingen voor de verlichting van Asus moederborden worden hier ook vaak in herkend. 

RGB ventilatoren: De applicatie die je moet gebruiken om ze in te stellen kan variëren per merk en model van de ventilator zelf. Sommige moeten aangesloten worden op het moederbord terwijl anderen via een usb verbinding worden aangesloten. De applicaties die hierboven genoemd worden zijn in de meeste gevallen verantwoordelijk voor de verlichting.

Videokaart: Sommige videokaarten zijn voorzien van RGB verlichting. Het kan zijn dat de software van het moederbord de videokaartverlichting niet herkent. Ga naar de fabrikant videokaart en selecteer het model videokaart dat je hebt. Kijk vervolgens op de support pagina of er eventueel software is die je kan downloaden om de RGB verlichting te laten functioneren. 

Geheugen: RGB Geheugen van Corsair kan worden herkent in de MSI center, Asus Armory crate of iCue software van corsair zelf.