De installatie van een videokaart is reuze eenvoudig en kost 5 tot 10 minuten. Het enige wat je nodig hebt is een standaard kruiskop schroevendraaier en een schaar (of kniptang)  en een bureau waar de computer horizontaal geplaatst wordt! 

Stap 1: Verwijder het rechter zijpaneel van de computerkast. (Sommige kasten zoals de Fractal design North heeft een extra paneel die mogelijk verwijderd moet worden, raadpleeg meegeleverde handleiding van de kast hoe deze losgemaakt kan worden)

Stap 2: In de computer vind je een stekker die niet aangesloten zit Die zit meestal aan de processorkoeler vastgemaakt. Knip de “tie rib” los

Stap 3: In het open gat waar de videokaart geplaatst gaat worden zitten 2 of 3 schroeven ( afhankelijk van de videokaart) die verwijderd moeten worden. 

Stap 4: Haal de videokaart uit de doos en plaats deze voorzichtig in het slot dat gelijk staat aan het open gat waar de videokaart. Het gouden gedeelte moet in het slot geplaatst worden.  Als de videokaart goed zit komen de schroefgaten aan de zijkant van de videokaart overeen met de schroefgaten van de kast. 

Stap 5: Maak de videokaart vast met de schroeven die je in stap 3 hebt verwijderd. (Optioneel kan je ook de ondersteuning bracket installeren, deze wordt alleen meegeleverd bij zeer grote en zware videokaarten en bieden extra steun)

Stap 6: Plaats de Stekker die je in stap 2 hebt los gemaakt in de videokaart. Let op,  Heb jij een RTX 4070 Ti, RTX 4080 of RTX 4090 Videokaart? Dan heb je te maken met een nieuw soort connector. Het is belangrijk dat deze er goed er volledig in het contact zit. Buig de kabel zo min mogelijk.

Stap 7: Maak de computer weer dicht en kijk of deze aangaat. Zorg er wel voor dat de monitor aansluit op de videokaart en niet de aansluiting op het moederbord gebruikt.

Kom je er niet uit? Neem dan even telefonisch contact met ons op. Wij zullen je zo snel mogelijk helpen.