Blauwe of zwarte schermen zijn erg vervelend. Heb jij last van deze problemen neem dan contact met ons op. Stuur een Whatsapp of e-mail met een duidelijke beschrijving wanneer het probleem zich voordoet.

Controleer ook de debug leds op het moederbord. Dit zijn 4 leds die meestal aanspringen tijdens het opstarten. Er zijn meestal 4 leds. CPU, DRAM, GPU en Boot. Blijft een lampje aanstaan bij een zwart scherm geef dan even door om welke dit betreft.  De leds kunnen gevonden worden aan de rechterkant van het moederbord. 

Bij blauwe schermen is het een ander verhaal. Het is belangrijk om van het blauwe scherm een foto te maken en te bekijken welke fout naar voren komt. Dit kan soms al een indicatie geven waar het probleem zit. Als ze verschillen kan dit een probleem zijn met een defecte module van het werkgeheugen. Dit is eenvoudig te verifiëren door memtest86 te installeren op een lege usb stick en deze tijdens het opstarten van de computer te laten draaien. Tijdens deze test mogen er geen fouten naar voren komen. Als er toch fouten naar voren komen is dat een indicatie van een defecte geheugenmodule. Deze zal moeten worden vervangen.