Informatie m.b.t. de RTX 30** levertijden


  De Nvidia RTX 30xx serie werd aangekondigd op 1 september 2020 en tijdens deze aankondiging werd al snel duidelijk dat het niet meer interessant zou zijn om nog RTX 2080 of RTX 2080 Ti videokaarten aan te bieden.

  Daarom hebben wij sinds 3 september de kaarten op onze configurator geplaatst met als status PRE ORDER. Echter was de beschikbaarheid van de videokaarten op de lanceerdatum van 17 september zo klein en de vraag zo groot dat deze direct uitverkocht was en dat er grote wachtlijsten zijn ontstaan.

  Wij hebben tijdens de lanceerdatum ons uiterste best gedaan om de videokaarten te bemachtigen bij deze webwinkels aangezien zij de enige waren die kleine voorraden hadden. Helaas staan deze videokaarten die we besteld hebben ook in een wachtrij en moeten wij wachten totdat deze binnen komen. Echter hebben wij ook op het vroegst mogelijke moment videokaarten besteld bij grotere leveranciers.

  De leveranciers geven aan dat het zij het zelf ook niet weten wanneer er videokaarten binnen komen dus is het voor ons ook onmogelijk aan te geven wanneer de Videokaarten geleverd gaan worden. Wij hebben pas 2 RTX 3080 videokaarten mogen ontvangen sinds de lancering van 17 september en dat is natuurlijk niet genoeg om alle bestellingen te voorzien van een videokaart.

  Kortgezegd heeft Nvidia de vraag naar de videokaart ernstig onderschat en hebben ze aangegeven dat de tekorten nog tot 2021 aan zullen houden.

  De lancering van de Nvidia RTX 3070 is uitgesteld tot eind oktober 2020 en ook bij deze kaart is de verwachting dat de vraag enorm zal zijn en het aanbod erg gelimiteerd is. Onze verwachting is dat videokaarten met de RTX 3070 pas in november / december uitgeleverd kunnen worden.

  Wij hanteren een wachtrij op basis van de aankoopdatum. Op dit moment hebben wij een wachtrij van ongeveer 13 RTX 3080 videokaarten  met een totaal van 20 videokaarten op dit moment die in bestelling staan. (12-10-2020)

  Hebt u besteld en wilt u niet langer wachten, dan bent u altijd vrij om kosteloos de bestelling te annuleren, echter raden we het wel aan om geduldig te blijven want u wordt ook bij andere webwinkels  achteraan aan de wachtrij geplaatst.

  Update: 19-10: Na wat rondgebeld te worden is de verwachting dat er een batch van 200 videokaarten bij een leverancier op 22-10 binnen komen. Of wij er ook een aantal toegewezen krijgen kon ons niet verteld worden.

  Update: 30-10

  Wij hebben de afgelopen weken geen nieuwe RTX 3080 videokaarten binenn gekregen.

  Op dit moment hebben wij een wachtrij van 11 personen die wachten op een RTX 3080 videokaart. Er zijn bij ons op 17 september 23 videokaarten besteld door ons waarvan er 13 via retail kanalen zijn gegaan en 10 videokaarten zijn besteld bij een distribiteur.

  Het betreft in totaal 17 x een MSI Ventus 3x OC videokaart, 3x een Inno 3D Twin X2 OC videokaart, 2x MSI Gaming X Trio videokaart, 1x Gigabyte Eagle videokaart. 10 van de MSI RTX 3080 Ventus kaarten zijn besteld bij de distributeur.

  Wij staan bij deze kaarten die besteld zijn bij de retailer en distribiteur in een wachtrij, deze varieert van kaarten die in de top 10 van de wachtrij staan tot plek 180. Wij hadden ook last van de overbelasting en retailers stonden niet toe aan andere bedrijven om meerdere kaarten  tegelijkertijd in te kopen. Ook de overbelasting op de websites op het moment van release maakten het heel erg lastig om de kaarten in te kopen.

  Hetzelfde is gebeurt met de RTX 3070 Videokaart die gisteren (29-09) de verkoop in ging. Daarvan zijn er ook meerdere ingekocht. Wij hebben hiervan via de retail kanalen 6 MSI Ventus RTX 3070 videokaarten ingekocht, 2 MSI Gaming X Trio videokaarten en hebben een anderhalve week geleden 10 RTX 3070 MSI ventus kaarten besteld bij de leverancier.

  Het is onmogelijk om aan te geven of we al iets meer weten, of wat de status van jouw bestelling is. Er komt bijna geen informatie binnen, fabrikanten en distribiteurs weten het meestal zelf niet eens en het enige wat wij binnen krijgen zijn verwachtingen en data’s die dagelijks weer verschoven worden.

  De leverproblemen zijn wereldwijd en gelden niet alleen voor Nederland of de Europa. Wij zijn ook teleurgesteld in hoe het er op dit moment aan toe gaat met verkrijgbaarheid van de videokaarten.

  Binnenkort worden er ook nieuwe videokaarten van AMD uitgebaracht.

  De AMD Radeon 6800, 6800 XT en 6900 XT komen uit in november en december. Wij kunnen je hiervoor op de wachtrij zetten mocht daar de voorkeur voor zijn. Stuur hiervoor een e-mail naar info@rigbuilder.nl. Je zal hiervoor niet van de wachtrij voor de RTX 3080 afgehaald worden. Mocht er een videokaart binnen komen dan nemen wij contact op als er een videokaart beschikbaar is.

  U kunt eventueel er ook voor kiezen om te kijken of u zelf een videokaart kunt vinden. Als u een videokaart weet te bemachtigen kunnen wij eventueel de videokaart uit de bestelling verwijderen, het systeem wordt dan geassembleerd waar de videokaart eenvoudig in geplaatst kan worden.

  Update 11-11-2020: Vandaag verwachten wij 3 Inno 3D RTX 3080 videokaarten binnen te krijgen en een enkele MSI RTX 3070 Videokaart.

  Update 1-12-2020: Vandaag hebben wij 5 Inno 3D RTX3080 videokaarten binnen gekregen. Deze zijn allemaal al gereserveerd voor bestaande bestellingen. De MSI Ventus RTX 3080 videokaarten hebben wij nog geen indicatie van wanneer deze zullen binnen komen.