Nvidia / AMD Tekorten


In september 2020 lanceerde Nvidia zijn nieuwe generatie videokaarten. De Nvidia RTX 3080 en RTX 3090 videokaart. Sinds de release was de vraag enorm en het aanbod gelimiteerd. Voorraden waren binnen enkele minuten uitverkocht en dit is nog niet veranderd. Nvidia verwacht dat de tekorten nog aan zullen houden tot en met de 1e 6 maanden van 2021. Er zijn meerdere oorzaken hiervan. Door de corona crisis zitten meer mensen binnen. De vraag voor computers is hierdoor met 40% gegroeid. Corona heeft ook roet in het eten gegooid in de productie en de aanvraag van grondstoffen naar computerelektronica.

Naast de verhoogde vraag en problemen in productie bleken de kaarten ook zeer geschikt om Bitcoins en Ethereum mee te minen. Een groot aantal videokaarten die normaal voor consumenten zijn bestemd verschijnen hierdoor niet op de Europese markt. Daarom is het aanbod in videokaarten op dit moment bij ons gelimiteerd en ligt de prijs van de videokaart aanzienlijk hoger dan dat wij ze voor willen verkopen.

Wij hanteren een wachtrij voor onze videokaarten op basis van besteldatum.

  • De Nvidia RTX 3060 videokaart wordt eind februari verwacht, levertijden en voorraden zijn onbekend. Zodra de RTX 3060 te leveren is zal deze bij ons op de website verschijnen.
  • De Nvidia RTX 3060 Ti hebben wij in bestelling staan maar hebben wij tot op heden nog niet in ontvangst mogen nemen. Zodra de videokaart bij ons binnen komt zal deze beschikbaar komen op onze configurator.
  • De Nvidia RTX 3070 heeft een korte wachtrij, maar kunnen geen levertijden garanderen.
  • De Nvidia RTX 3080 videokaart heeft op dit moment een lange wachtrij! Het kan hierdoor maanden duren voordat wij de bestelling hierdoor kunnen leveren.
  • De Nvidia RTX 3090 heeft geen wachtrij.
  • AMD RX 6000 series videokaarten zullen wij voorlopig niet aanbieden tot voorraden verbeteren. Dit betreft voorlopig de AMD RX 6800, 6800XT en 6900 XT videokaart.
  • De AMD Ryzen 9 5900x processor is voorlopig ook nog een pre order item. De levertijd met deze processor is op dit moment lastig in te schatten. De processor kan wel besteld worden op onze configuratie