Informatiepagina


Wij behandelen Jouw toekomstige  Game PC alsof het onze Game PC is. Wij willen dat deze mooi en netjes eruit ziet, dat de kabels netjes weggewerkt zijn, en dat het een computer is waar je trots op kan zijn. Daarnaast vinden dat jarenlang plezier moet kunnen hebben van je Game PC. In onze configurator vind je onderdelen waarmee je een goede van hoge kwaliteit kan samenstellen voor een lage prijs. We hebben tientallen jaren ervaring in de assemblage en configuratie van Game PC's. Mocht je een vraag hebben zorgen we voor advies waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt.

Ook is onze configurator zo ontworpen dat elke combinatie mogelijk is. Je hoeft je geen zorgen te maken of de voeding of moederbord wel bij elkaar past. Jij kiest, wij maken jouw droom PC!

 

 

A Merk onderdelen en kwaliteit


5 tot 10 werkdagen levertijd


Zorgvuldige en correcte assemblage


Installatie Windows 10 (upgrade Windows 11)


Installatie drivers


Bios update service


Uitgebreide stresstest


Afstellen koeling en ventilatoren


Verzending door middel van koeriersdienstProcessorkeuze


De processoren die wij in onze configurator hebben staan zijn de beste processoren in hun prijsklasse. Als een processor goede gaming prestaties heeft kan je er zeker van zijn dat je een goede processor in huis haalt. Op dit moment ligt onze keuze bij AMD vanwege de beste prestaties in gaming maar ook zijn ze goed te koelen en zijn de processoren een stuk energiezuiniger dan de tegenhangers van Intel. Daarom vind je bij ons op dit moment geen processoren van Intel in ons assortiment. De X3D variant is een snellere en energiezuinigere variant van de normale X variant. Het verschil in stroomverbruik tussen een Ryzen 9 7950x en een 7950x3D kan oplopen tot een verschil van 140 watt. En met dat extra verbruik komt meer warmte en daardoor is er meer koeling nodig. Ook zal er dan extra geïnvesteerd moeten worden in een zwaardere voeding.  Het verschil met een Intel i9 13900k processor komt uit op ongeveer 220 watt terwijl de gaming prestaties lager liggen. De AMD Ryzen 7 7800X3D, Ryzen 9 7900X3D en Ryzen 7950X3D hebben vergelijkbare gaming prestaties. Het verschil echter met de Ryzen 5 5800X3D is niet zo heel groot, en maakt het de beste keuze voor als  je wat geld wilt besparen. Daarom krijgt deze processor van ons beste prijs/gaming performance label. De Ryzen 5 5600x is een hele mooie instap processor en is snel genoeg voor de nieuwste spellen. Dus zelfs met onze instap processor komt je niets tekort. De Ryzen 9 7900 is een zeer zuinige en betaalbare processor. In het meest extreme geval verbruikt de processor maar 80 watt en heeft 75% van de prestaties van een Intel i9 13900k, een processor die 340 watt verbruikt bij dezelfde taak. De processor is dus heel erg energie efficiënt. 


Content creation

De high end processoren die je in jouw workstation kan plaatsen zijn de Ryzen 9 7950X3D en de Ryzen 9 7900 als energiezuinig en goedkoper alternatief. Houd er rekening mee dat bij workstation applicaties deze processoren niet altijd de beste keus zijn. Sommige applicaties zijn nog geschreven dat ze maar 1 rekenkern kunnen gebruiken in plaats van 16. Dan maakt het niet veel uit hoeveel rekenkernen de processor heeft.  De beste keus zal dan de Ryzen 7 7800X3D zijn.  Videokaarten


Er zijn ontzettend veel factoren die de prestaties van jouw game pc beïnvloeden, maar de videokaart spant natuurlijk de kroon. Duur, maar door constante innovatie zijn videokaarten sneller dan ooit. Het is belangrijk om dus om te investeren in een goede videokaart. Er zit namelijk ontzettend veel prestatieverschil tussen de goedkoopste videokaart en de duurste videokaart.  We hebben hier een tabel geplaatst die de prestaties in ruwe rekenkracht een beetje met elkaar vergelijken. Hierdoor krijg een beetje een indicatie van hoe krachtig de videokaart ongeveer is.   
Nvidia GTX 1650 54%
Nvidia RTX 3050 100%
Nvidia RTX 3060 140%
Nvidia RTX 3070 217%
Nvidia RTX 4070 288%
Nvidia RTX 4070 Ti 366%
Nvidia RTX 4080 451%
Nvidia RTX 4090 580%

Nvidia DLSS

Nvidia DLSS is een instelling in veel spellen die je aan kan zetten die de prestaties drastisch kan verbeteren als spellen speelt op een hoge resolutie. DLSS werk als volgt. Jij speelt een spel op 4k resolutie, maar door DLSS wordt het spel op Full HD gerenderd. Vervolgens gaan de speciale Tensor cores op de Nvidia videokaart aan het werk die het beeld door middel van AI en speciaal getrainde algoritmes aan het werk om het beeld te upscalen naar 4k resolutie met bijna tot geen verlies in grafische kwaliteit. Dit kan ervoor zorgen dat de prestaties in sommige spellen kan verviervoudigen! Dit is heel handig in combinatie met ray tracing omdat dit veel van je videokaart vraagt tijdens het renderen.  PC games adviesCyberpunk2077

Spellen zoals Cyberpunk 2077


Full HD: Ryzen 5 5600x - Nvidia RTX 3060 - 16 GB werkgheugen

1440P: Ryzen 5 5600x - Nividia RTX 4060 Ti - 16 GB werkgeheugen

4k: Ryzen 7 5800x3D  - Nvidia RTX 4070 Ti - 16 GB werkgeheugen

4k 100+ fps - Ryzen 7  7800x3D - Nvidia RTX 4080 - 32 GB werkgeheugen

Image

Spellen zoals Fortnite


Full HD: Ryzen 5 5600x - Nvidia RTX 3050- 16 GB werkgeheugen

1440P: Ryzen 5 5600x - Nividia RTX 3060 - 16 GB werkgeheugen

4k: Ryzen 7 5800x3D  - Nvidia RTX 4060 Ti - 16 GB werkgeheugen

1440p 144+ FPS  Ryzen 7 7800x3D  - RTX 4070 - 16 GB werkgeheugen

Simulator games

Spellen zoals Flight simulator 2020 


Full HD: Ryzen 7 5800X3D- Nvidia RTX 3060 - 32 GB werkgeheugen

1440P: Ryzen 7 5800x3D- Nvidia RTX 4060 Ti- 32 GB werkgeheugen

4k: Ryzen 7 7800x3D  - Nvidia RTX 4070 Ti- 32 GB werkgeheugen

 

Veelgestelde vragenWat is de levertijd? 

Ons doel is om de PC binnen 5 werkdagen te leveren maar kan uitlopen naar 10 werkdagen.

Ik wil mijn bestelling annuleren.

Dat kan. Echter zullen wij wel 8% van het aankoopbedrag aan assemblagekosten doorberekenen als het systeem al geassembleerd is/wordt. Hiervan krijg je ook een update via de e-mail. Ook verhalen we eventueel de kosten van een Windows licentie als deze gebruikt is om de Windows te activeren, deze kunnen namelijk maar eenmalig gebruikt worden. Dus als je wilt annuleren, doe het op tijd! Annuleren mag tot & met  14 dagen na ontvangst.

De grafische kaart is toch niet snel genoeg, kan ik deze omruilen?

Dat kan. Je mag binnen 30 dagen de videokaart eventueel omruilen voor een andere videokaart. Stuur de videokaart onbeschadigd aan ons terug met voorkeur in de originele verpakking. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele verzendkosten.

Ik ben opzoek naar een andere configuratie dan die op jullie website staat.

Dat kan. Stuur even een mail naar info@rigbuilder.nl met het verzoek en lijst van onderdelen waar je naar op het oog bent. Wij kunnen dan een offerte voor je opstellen en een indicatie geven van de levertijd.

Ik wil een ander model videokaart in mijn PC dan dat jullie aanbieden.

Dat kan, Selecteer het type videokaart in de configurator. Tijdens het bestellen kan je een opmerking toevoegen dat je op zoek bent naar een ander model. Wij zullen dan antwoorden met de eventuele mogelijkheden.

Ik zou graag met Credit Card of Paypal willen betalen

Helaas, die optie bieden wij niet aan. Zowel Paypal als Credit Card maatschappijen vragen enorme vergoedingen voor hun transacties waardoor wij deze niet aanbieden. Een betaling is alleen mogelijk via iDeal, Bancontact of via overboeking. Daarom kunnen wij de prijs laag houden. 

Ik wil een aanpassing maken op mijn bestelling.

Dat is geen probleem. stuur even e-mail naar info@rigbuilder.nl met de vermelding van je bestelling nummer en wat je gewijzigd zou willen hebben.

Ik ben op zoek naar een crypto miner...

Helaas, deze verkopen wij niet en zullen deze ook nimmer nooit verkopen.

Verkopen jullie ook losse onderdelen? Nee, wij verkopen geen losse onderdelen. Hoe zit het met de garantie?

De Garantie op de assemblage is 3 jaar en op individuele onderdelen is de fabrieksgarantie van toepassing die voor de meeste onderdelen minstens 3 jaar is. Sommige fabrikanten bieden ook een reparatieservice aan als de fabrieksgarantie verstreken is.

Mijn PC werkt niet (goed) meer.

Neem even contact op met info@rigbuilder.nl en beschrijf het probleem. Maak eventuele screenshots van blauwe schermen zodat wij je sneller op weg kunnen helpen.

Mijn PC is defect geraakt en moet gerepareerd worden.

Neem contact met ons op en dan wordt er een afspraak gemaakt wanneer je langs kan komen zodat we het defect kunnen vervangen. Als een onderdeel voor reparatie opgestuurd moet worden zoals de videokaart of processor dan kan het proces een paar weken duren. We kunnen eventueel wel even kijken of we tijdelijke oplossing kunnen bieden zodat jij verder kan met je PC.