Handleiding

Aansluiten computer



LET OP:  Als er een videokaart in de computer is geplaatst dan kan je alleen de videoaansluitingen van de videokaart gebruiken! De videoaansluitingen die op het moederbord zitten zijn dan niet bruikbaar en geven in veel gevallen helemaal geen beeld. Als ze wel beeld geven dan verzenden ze maar 30 beelden per seconde en wordt er geen gebruik gemaakt van de videokaart!

  • Nieuwe Videokaarten beschikken alleen nog maar over HDMI of Displayport aansluitingen. Heeft je monitor alleen maar een VGA (blauw) of DVI (wit) aansluitingen dan ben je genoodzaakt om een adapter Displayport naar DVI of VGA adapter aan te schaffen.
  1. Sluit uw stroomkabel aan.
  2. Sluit eventueel uw USB apparaten aan zoals uw muis, toetsenbord of webcam.
  3. Sluit uw monitor(en) aan via de videokaart. Maximale resolutie 8k
  4. Sluit uw netwerkverbinding aan via de ethernet verbinding achterop de computer.

Support


Heb je problemen met je computer? Of wil je Windows 10 opnieuw installeren? Kijk dan even hieronder. Hier vind je een aantal oplossingen voor de meest voorkomende problemen. Je kan altijd contact met ons opnemen maar wij raden aan om eerst even hier naar te kijken.

 

Ik heb regelmatig verschillende blauwe schermen.


  1.  Reset het bios. Instructies hierover kan je vinden op deze pagina. Overclocken kan ervoor zorgen dat het systeem instabiel is geworden waardoor er blauwe schermen ontstaan.
  2. Is het probleem hierdoor niet opgelost, download dan Memtest86 en start ImageUSB.exe Gebruik een lege USB Stick om een "Image" te schrijven. Selecteer de USB Stick en druk op Write. Herstart de computer en  druk bij het opstarten (herhaadelijk) op F12 en start via USB. Laat het programma een periode draaien (20 minuten) en kijk of er "errors" zijn. Zijn deze er, dan is 1 van de geheugen modules defect. Neem hiervoor contact met ons op.

Mijn computer gaat niet aan.


Is er geen verlichting? Gaan de ventilatoren niet draaien? Doet de computer helemaal niets meer? Probeer dan het volgende.

  1. Verwijder de videokaart. U heeft hiervoor een kruiskop schroevendraaier voor nodig
  2. Zorg ervoor dat de computer niet in het stopcontact zit.
  3. Verwijder het zijpaneel (meestal het glazen paneel)
  4. Koppel eventueel de stroomaansluitingen van de videokaart los. Dit is de dikke kabel die in de videokaart zit.
  5. Verwijder de 2 schroeven aan de zijkant van de videokaart. Deze zitten aan de uiteinden van de videoaansluitingen van de videokaart. Dit zijn 2 dikke "Duimschroeven"
  6. Druk het mechanisme in waar de videokaart verbinding maakt met het moederbord. Deze zit aan de rechterkant van het moederbord slot.
  7. Verwijder nu de videokaart.
  8. Sluit de computer weer aan en probeer deze op te starten.
  9. Start de computer nu wel op? Dan is de videokaart  defect. Neem hiervoor contact met ons op.
  10. Start deze niet op? Dan is waarschijnlijk de voeding of het moederbord defect. De computer zal voor reparatie naar ons opgestuurd moeten worden.  Neem hiervoor met ons contact op.

Mijn computer gaat wel aan. Maar ik krijg geen beeld.


Aan de rechterkant van het moederbord zitten een aantal diagnostische led lampjes onder elkaar.  Bij MSI heet dit Easy Debug Led.

  1. Start de computer opnieuw op
  2. Wacht even af tot er geen verandering meer is in de led lampjes. Bekijk welke lampje aan blijft staan.  Gaat het om het Lampje van VGA, controleer dan of de Videokaart er goed in zit en of de voedingskabel van de videokaart er goed in zit. Gaat het lampje van het geheugen branden. Verwijder dan de geheugen modules en plaats deze er opnieuw stevig in.
  3. Brand het lampje van de CPU. Neem dan contact met ons op. Dit kan wijzen op een defect met het moederbord of processor.

(Her)Installatie Windows 10


LET OP: Deze installatie kan ervoor zorgen dat data verloren gaat. Zorg ervoor dat je daarom een back-up maakt van alle belangrijke data die op uw computer staat!

  1. Ga naar https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10 en Download het hulpprogramma
  2. Volg de Instructies van Windows en plaats Windows 10 op een USB Stick (minimaal 8 GB)
  3. Download de LAN  drivers van je desbetreffende moederbord. Deze kunnen gevonden worden op de product pagina van de fabrikant zelf. Bijvoorbeeld MSI Z390-A Pro. Zet deze driver op de USB stick.
  4. Start de computer opnieuw op en druk (herhaaldelijk) F12 totdat een bootmenu verschijnt. Selecteer de USB-Stick en druk op Enter
  5. De Windows 10 installatie zal u opstarten. Selecteer de juiste versie van Windows 10
  6. Accepteer de voorwaarden en vink aan dat u de productcode later wilt vullen.
  7. Deze stap is wat lastiger. Verwijder alle schijven waar Windows 10 op staat. Dat is inclusief de boot drives en back up drive die standaard aangemaakt worden. De schijf voor uw opslag (welke in veel gevallen een grote opslag heeft kunt u eventueel intact laten. Selecteer vervolgens de nieuwe "lege schijf" en ga verder
  8. Windows 10 wordt nu geinstalleerd. Wacht tot uw computer herstart wordt en volg de instructies op.
  9. Installeer als uw netwerkverbinding niet automatisch wordt gedetecteerd de LAN driver van de moederbordfabrikant. Zodra de internet verbinding hersteld is worden alle updates & drivers in de meeste gevallen automatisch gedetecteerd.

Had u al een Windows 10 licentie bij ons afgenomen? Dan detecteert Windows 10 automatisch dat er al een licentie geinstalleerd was. U hoeft verder geen extra productcode in te vullen.

  • Heeft u een NZXT waterkoeler of ventilatoren. Dan raden wij aan om de NZXT CAM software te installeren.
  • Wij raden het ook aan om de nieuwste Nvidia drivers te downloaden na een herinstallatie.

Blijft u na een herinstallatie problemen ondervinden met uw computer? Neem dan contact met ons op.

Bios resetten



  1.  Start de computer opnieuw op en druk (herhaadelijk) op DEL totdat u in het BIOS terecht komt.
  2. Het doel is om de "Load Optimized Defaults" optie te vinden. voor MSI borden drukt u simpelweg op (F6) en dan bevestigd u deze instelling.  Vervolgens drukt u op F10 (Save Changes & Reset)

LET OP: Hiermee stelt u het moederbord in naar de standaard instellingen. Instellingen die wij gemaakt hebben van een eventuele overclock op de processor of het instellen van de geheugensnelheid wordt hiermee ongedaan gemaakt. Het kan dus zijn dat hierdoor de prestaties iets af kunnen nemen.