Een goede voeding


De voeding is naar onze mening het belangrijkste onderdeel van je computer. Het voorziet al je onderdelen van stroom, echter de kwaliteit van de voeding is heel erg belangrijk. Te veel stroom zorgt ervoor dat chips en andere onderdelen veel sneller kapot gaan. Een te hoge spanning verkort de levensduur van je componenten. Daarom is het belangrijk om een goede voeding te kiezen voor je computer


80+ certificaat

Het 80+ logo wat je vaak ziet bepaald hoe efficiënt de voeding stroom kan omzetten naar lagere waardes. de 230 Volt die uit de muur komt is natuurlijk veels te veel. Tijdens dit proces komt er energie vrij. Voedingen met hogere certificaten verliezen minder stroom dan voedingen zonder een certificaat.

Je hebt 80+, 80+ Bronze, 80+ Silver, 80+ Gold, 80+ Platinum en 80+ Titanium. Een voeding met een Brons certificaat is 85% Efficient, terwijl een voeding met een Gold certificaat minimaal 92% efficient moet zijn. Die overige 8% gaat verloren waardoor de voeding extra stroom nodig heeft om te compenseren. Uiteindelijk zorgt dit op de lange termijn voor een lagere stroomrekening waarmee je uiteindelijk tientallen euro’s bespaart.

Het 80+ Logo heeft niets te maken met de kwaliteit van de voeding. Een voeding kan ondanks het certificaat nog steeds van slechte kwaliteit zijn.


Kwaliteit van de voeding


De enige manier om te kijken of een voeding van goede kwaliteit is door deze te testen. Wij kunnen dit helaas niet, daarom bekijken wij de reviews van Johnnyguru. Johnnyguru test al meer dan 20 jaar voedingen en heeft al honderden verschillende voedingen uitvoerig getest. Wij gaan uit van hun ervaring. Al deze voedingen die wij aanbieden bij rigbuilder.nl hebben minstens een score van een 9.5 bij Johnnyguru.


Hoeveel vermogen?


Onze configurator is zo ingericht dat je nooit een verkeerde keuze kan maken. Kan je een 520 Watt voeding selecteren? Dan is de kans groot dat deze meer dan voldoende is. Alleen bij zeer extreme situaties kan het voorkomen dat de voeding niet voldoende is. In deze gevallen zorgen wij dat er automatisch een voeding inkomt met meer vermogen zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen.

Een Slechte voeding


Er zijn helaas veel slechte voedingen op de markt. Helaas ook van bekende merken zoals Corsair of Cooler master. Hieronder staat een kort overzicht van kwalitatief slechte voedingen die helaas vaak aangeboden worden bij andere aanbieders. Deze voedingen gebruiken vaak slechte capacitoren, slechte overspanningsbeveiligingen. of leveren verkeerde stroomwaardes naar je onderdelen.

  • Corsair VS Serie
  • Corsair CS Serie
  • Cooler master masterwatt serie
  • Cooler master B serie
  • Xilence voedingen
  • LC Power


Onze Voedingen

Onze voedingen van Seasonic zijn van hoge kwaliteit, Seasonic bouwt al meer dan 40 jaar voedingen voor computers en bouwt en ontwerpt voedingen voor vele andere merken. Seasonic heeft de beste reputatie als het gaat om kwaliteit en betrouwbaarheid. De Corsair HX is ook een voeding van zeer hoge kwaliteit. Hieronder vind je de verschillen tussen de voedingen.


Seasonic S12II

De Seasonic S12II is de beste voeding money can buy als je op een budget zit. De voeding maakt gebruik van japanse capacitoren waardoor deze niet snel kapot gaat. Ook levert deze voeding de juiste voltages naar je onderdelen waardoor deze niet kapot te krijgen is. De voeding is ook afgewerkt met platte zwarte kabels. Daarboven op zit er een hoge kwaliteit ventilator in verwerkt die bijna geen geluid produceert.

Seasonic Focus Plus Gold

De Seasonic focus plus gold is alles wat de S12II is maar dan beter. Er zit een knop op waardoor de ventilator uit staat als deze niet draait. Ook verbruikt deze voeding minder stroom. Daarnaast zijn de kabels van de voeding modulair waardoor er minder kabels in je computer geplaatst worden. Ook komt deze voeding in een 850 Watt variant. Er zit maar liefst 10 jaar fabrieksgarantie op en daarom is deze voeding onze best buy voeding voor je computer.

Corsair HX serie

Heb je meer capaciteit nodig? Wil je dat je computer nog efficienter met stroom om gaat? Of ga je voor een computer met meerdere videokaarten? Dan is dit de voeding om te hebben. Deze voeding komt met een 80+ platinum certificaat en 10 jaar fabrieksgarantie.De voeding is modulair, De voeding is qua formaat wel groter dan de seasonics. Ook is de voeding erg stil en gaat pas geluid produceren bij meer dan 30% v


Veilig betalen

Aangesloten bij Webwinkelkeur

Je Gaming PC wordt gratis verzekerd verzonden met DHL