Streamen via twitch


Dus je wilt gaan Streamen? Dan heb je wellicht al gemerkt dat het best lastig is om een goede stream op te zetten op twitch. Je hebt een goede computer nodig. Meer informatie vind je dan ook hier.


Hoe werkt Twitch


Als je gaat streamen op twitch moeten de beelden die je op je scherm ziet gecodeerd en kleiner gemaakt geworden voordat deze naar de Twitch server toegestuurd worden. Dit proces vergt heel veel rekenkracht van je processor. Vroeger en nu ook nog gebruiken profesionele streamers 2 computers. 1 computer voor spellen, en 1 computer voor het coderen, in deze computer zit dan een capture card om beide computers met elkaar verbinden. Dit is echter voor de meeste mensen niet meer nodig en kan je werken met een enkele processor.

Processorkeuze


Sinds dat AMD met Ryzen kwam is het een stuk betaalbaarder geworden om te streamen via Twitch. Zit je op een budget, neem dan een Ryzen 5 1600 processor. met deze processor kan je goed een stream versturen op 720p. Een Ryzen 7 2700 is goed om vloeiend te streamen op 720p 60 fps of 1080 op 30 fps. Heb je meer processorkracht nodig? Dan zou je kunnen kijken naar een Intel i9 9900k of Ryzen Threadripper 2920X processor.


Capture card?


Een capture card is ideaal als je bijvoorbeeld een aparte stream PC hebt of als je wilt streamen vanaf een console. Je verbind de capture card dan met de console. En vervolgens verbind je de capture card ook met de PC. Je hebt dus geen capture card nodig als je via je PC wilt spelen en streamen. Wij bieden standaard geen capture cards aan omdat het veel verwarring veroorzaakt wat een capture card nou eigenlijk doet. Heb je er wel 1 nodig dan kunnen we deze bij je bestelling er natuurlijk bij je computer in laten plaatsen.

Geheugen


Als je gaat streamen via Twitch dan heb je ook extra geheugen nodig. Het coderen. We raden het dan altijd aan om minimaal 16 GB aan werkgeheugen in je computer te plaatsen.


OBS


Als je eindelijk je PC hebt zal je waarschijnlijk een programma gebruiken waarmee je kan streamen naar Twitch. De meeste mensen maken gebruik van OBS. Ook kan je OBS gebruiken voor andere platformen zoals Youtube Gaming. Het programma is ontzettend veelzijdig en er zijn vele opties mogelijk. Wij raden het dan ook aan om hier verder te lezen

Videokaart

Je Videokaart is minder belangrijk. Je gebruikt namelijk je processor om de beelden te coderen en te versturen naar Twitch. Zolang deze je games aankan is er niets aan de hand.
Veilig betalen

Aangesloten bij Webwinkelkeur

Je Gaming PC wordt gratis verzekerd verzonden met DHL