Moederbord advies


Alle informatie op een rijtjeAltijd de juiste keuze


Het moederbord verbind alle onderdelen van de computer met elkaar. Er zijn vele verschillende moederborden op de markt.

Zodra je een computer bij ons samenstelt weet je zeker dat deze 100% compatibel is met de rest van je computer. Als je meer informatie zoekt over een specifiek moederbord bekijk dan de beschrijving. door op het "?" te klikken.

 
 

De verschillen


Elk moederbord heeft voldoende aansluitingen om alle onderdelen op je computer aan te sluiten. Maar er zijn ook verschillen.

Het ene moederbord heeft een betere geluidschip, en het andere moederbord heeft meer USB aansluitingen. Sommige moederborden hebben zelfs Wifi. Bij elke beschrijving en uitvergroting kan je erachter komen welke aansluitingen jouw computer zal hebben.

De hoogste kwaliteit


Wij gebruiken standaard 3 merken voor onze moederborden. Asrock, MSI en ASUS.

Asrock moederborden staan bekend om hun betaalbaarheid en betrouwbaarheid. Asrock wordt al voor een lange tijd gezien als een A merk bedrijf. Er wordt minder naar design omgekeken en meer naar de kwaliteit van componenten en extra opties. Ideaal voor als functionaliteit en betrouwbaarheid belangrijk voor je is.

MSI moederborden zijn van hoge kwaliteit, en vaak al iets duurder. Maar deze moederborden zijn hebben verschillende ontwerpen en designs voor een betaalbare prijs

Asus valt bij ons onder het duurdere segment. Deze moederborden zijn van hoge kwaliteit, geweldig design en hebben de nieuwste snufjes op het moederbord zitten.

 
 

Geluid


Op het moederbord zit een geluidschip die het geluid verzorgd. Dit noemen we onboard audio. Voor gamen is de geluidskwaliteit meer dan voldoende. Maar als je veel muziek luistert in combinatie met een goede koptelefoon dan is het wellicht een goed idee om te investeren in een geluidskaart.

Aansluitingen


USB

Op de nieuwste moederborden zitten tegenwoordig 4 verschillende USB aansluitingen.

  • USB 2.0 Vaak herkenbaar aan het zwarte kleur
  • USB 3.0 Vaak herkenbaar aan het blauwe kleur
  • USB 3.1-C Herkenbaar aan het kleine bolvormige vorm.
  • USB 3.1 Herkenbaar aan de lichtblauw/groene kleur
  • USB 3.2 (Verwacht in 2018)

De USB 3.1 aansluiting heeft ook de mogelijkheid om monitoren op aan te sluiten en tegelijkertijd van stroom te voorzien.

 

Data doorvoersnelheid USB

USB 2.0
60 MB/S
USB 3.0
625 MB/s
USB 3.1
1,2 GB/s
USB 3.2
2,4 GB/s

Audio

Ook vind je audio aansluitingen terug op het moederbord.

  • S/PDIF: Een glasvezelverbinding die gebruikt wordt om geluidsinstallaties aan te sluiten.
  • 3.5mm: Deze poorten worden gebruikt om je koptelefoon, speakers of microfoon op aan te sluiten

Video

De Videoaansluitingen kunnen alleen gebruikt worden als je geen gebruik maakt van je videokaart. Daarnaast moet je processor de mogelijkheid hebben om beelden te verwerken.. Wil je weten welke videokaart aansluitingen jouw PC gaat krijgen? bekijk dan ons videokaart advies. Hier staat dit per videokaart beschreven.

Wifi & Bluetooth

Sommige moederborden hebben een ingebouwde Wifi (AC) verbinding en Bluetooth verbinding. Controleer de specificaties van het moederbord of deze ook aanwezig is. Mocht deze niet aanwezig zijn kun je door middel van een Wifi Dongle toch een Wifi verbinding opzetten. Bluetooth wordt hierbij niet ondersteund.