Content Creation Advies


Maak jij content, of heb jij een workstation nodig maar is het niet helemaal duidelijk wat het beste bij je past? Wij hebben hier wat informatie die bedoeld is voor professionals om een goed en solide systeem samen te kunnen stellen.

Adobe Photoshop CC


 

Voor  Adobe Photoshop is het handig om voor een processor te kiezen met een hoge kloksnelheid, dit komt omdat Adobe Photoshop voor veel taken nog steeds maar van 1 processorkern gebruik kan maken. Geheugen is wel belangrijk, en is afhankelijk van het formaat van de projecten. Hoe groter het project, hoe meer geheugen je nodig hebt. 32 GB is voor professionele doeleinden is wel de norm tegenwoordig.

De videokaart hoeft niet de snelste videokaart te zijn die er op dit moment te koop is, alhoewel bij sommige toepassingen gebruik wordt gemaakt van de videokaart heb je aan de meeste gevallen voldoende aan een videokaart van de Nvidia xx60 serie. Heb jij een 10bit display en moet je exporten in 10bit formaat dan heb je een Nvidia Quadro videokaart nodig omdat Geforce kaarten geen ondersteuning bieden voor 10bit monitoren.

Voor Adobe Lightroom adviseren wij hetzelfde als voor Adobe Photoshop.


Adobe Photoshop

Adobe Premiere Pro


 

Adobe Premiere Pro CC heeft tegenwoordig steeds meer baat bij meer processorkernen. Vaak zijn er 2 keuzes bij het kiezen van een processor. Een high-end desktop processor of een workstation processor zoals de Ryzen Threadripper. Heb je projecten die je moet maken in 4k dan raden wij aan om voor een workstation processor te kiezen. De core count heeft nut bij veel functionaliteiten zoals Live Playback en Exporteren van de content.

Geheugen is ook belangrijk. Bij projecten in Full HD heb je zeker 32 GB aan geheugen nodig en bij 4k is 64 GB een must. Voor content met een nog hogere resolutie heb je zelfs 128 GB aan werkgeheugen nodig.

Opslag is ook belangrijk, zorg voor genoeg en snelle opslag zoals m.2 opslag en een SSD. Daarnaast kan het ook handig zijn om een normale harde schijf in je systeem te plaatsen om bepaalde data te archiveren.

Een videokaart is ook belangrijk in Adobe Premiere Pro omdat er bij steeds meer functionaliteiten de videokaart wordt gebruikt. Gebruik dus een goede videokaart zoals Nvidia xx70 serie of beter. Voor 10 bit displays is een Nvidia Quadro kaart noodzakelijk. Neem hiervoor contact met ons op.


Adobe Premiere Pro

Adobe After Effects


 

Bij het samenstellen voor een computer die veel gebruik maakt van Adobe After Effects CC is veel werkgeheugen noodzakelijk. Adobe After Effects leunt zwaar op het werkgeheugen en 64 GB is een must voor professionele doeleinden. Ook een snelle processor met een hoge kloksnelheid is belangrijk. Bij de noodzaak van potentioneel meer geheugen is het handig om te kijken naar een Ryzen Threadripper workstation, deze ondersteunen namelijk tot 128 GB Werkgeheugen.  Een hoge hoeveelheid rekenkernen is ook belangrijk.

Voor Adobe After effects is het aan te raden om tenminste een Nvidia xx60 videokaart in je systeem te plaatsen, maar het is aan te raden voor veeleisende gebruikers om deze te upgraden naar een xx70 serie. Voor 10 bit displays heb je een Nvidia Quadro videokaart nodig. Neem hiervoor contact met ons op.


Adobe After Effects

Autodesk 3DS Max & Maya


 

Als je alleen wilt ontwerpen in Autodesk 3DS Max en Maya dan is een processor met een hoge kloksnelheid je beste optie. 16 GB Werkgeheugen is meestal ook al voldoende voor de meeste gebruikers. De videokaart hoeft niet zozeer heel krachtig te zijn en zowel Geforce kaarten en Quadro videokaarten werken goed voor beide applicaties, echter heb je met een Quadro kaart de garantie dat deze  ook goed werkt met deze applicaties en heb krijg je ondersteuning mocht er problemen ontstaan met Maya & 3DSmax. Een Geforce kaart van **60 serie zou voldoende moeten zijn voor de meeste gebruikers, maar het is altijd mogelijk verder te upgraden

Wil je ook gaan renderen op het systeem, dan heb je een processor nodig met veel rekenkernen. Het is ook aan te raden om het werkgeheugen een kleine upgrade te geven naar minimaal 32 GB werkgeheugen. De vereisten van de videokaart zijn hetzelfde als deze hierboven zijn beschreven.


3d studio max

Octoy OctaneRender


 

Octoy OctanRender is een GPU rendererer, dat betekent dat OctaneRender videokaarten gebruikt om te renderen. Het is daarom noodzakelijk om een systeem te hebben met 1 of meerdere videokaarten. Op dit moment zijn er 2 opties. Je kan kiezen voor een snelle niet workstation PC waarbij je maximaal 2 videokaarten in kan plaatsen of een workstation waarbij er in totaal 4 videokaarten in geplaatst kan worden. Het is te adviseren om te kiezen voor tenminste 32 GB werkgeheugen. Een grote hoveveelheid rekenkernen zijn niet noodzakelijk. Als u meerdere videokaarten in uw systeem geplaatst wilt hebben voor OctaneRender neem hiervoor contact met ons op zodat wij een systeem voor u op maat kunnen samen stellen.


Octoy Octanrender

Cinema 4D


 

Als je alleen wilt ontwerpen in Cinema 4D dan is een processor met een hoge kloksnelheid je beste optie. 16 GB Werkgeheugen is meestal ook al voldoende voor de meeste gebruikers. Voor de Videokaart kan je zowel een krachtige Geforce kaart gebruiken of een Nvidia Quadro kaart. Het voordeel van de Nvidia Quadro kaart is dat deze beter ondersteund wordt in Cinema 4D

Wil je ook gaan renderen op het systeem, dan heb je een processor nodig met veel rekenkernen. Het is ook aan te raden om het werkgeheugen een kleine upgrade te geven naar minimaal 32 GB werkgeheugen. De vereisten van de videokaart zijn hetzelfde als deze hierboven zijn beschreven.


3d studio max